Merlijn Roex van der Aa
Merlijn van der Aa

Even voorstellen
Mijn naam is Merlijn Roex van der Aa en ik ben sinds 2008 erkend en gediplomeerd huid- en oedeemtherapeut. Na mijn HAVO te hebben afgerond ben ik opzoek gegaan naar een vervolgopleiding die helemaal bij mij paste. Mijn doel om met mensen te werken, waarbij ik hen op paramedische wijze te hulp kon zijn vond ik in de vervolg opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht.
In dit vak zie ik zo veel verschillende mensen, met zoveel verschillende
grote of kleine (huid-)problemen dat het mij elke keer opnieuw weer een goed gevoel geeft, wanneer ik mensen hierbij kan helpen.

Ervaring
Ik heb veel ervaring opgedaan bij diverse stages (in binnen- en buitenland) en waarnemingen bij andere huidtherapeutische praktijken. Daarnaast heb ik veel van mijn ervaring opgedaan in de praktijk Huid- en oedeemtherapie Wijchen/Grave/Nijmegen, waar ik nu al weer 9 jaar werkzaam ben. Hier werk ik, tot op heden samen met een aantal collega’s waaronder een huidtherapeut die al meer dan 25 jaar in het vak zit. In 2011 ben ik met mijn eigen praktijk in Oss gestart.
Het was voor mij tijd om op eigen benen te staan en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Huid- en oedeemtherapie is nog een vrij nieuw beroep en daarom nog niet algemeen bekend bij de mensen. Dit is jammer omdat wij veel mensen goed kunnen helpen. Ik vind het belangrijk dat vooral de patiënt op de eerste plaats wordt gezet en een persoonlijk, op maat gemaakt, behandelplan krijgt opgesteld. Daarnaast streef ik er naar dat de kwaliteit van de behandeling zo hoog mogelijk is. Dit probeer ik mede te bewerkstelligen door met goede apparatuur en producten te werken die de behandelingen ondersteunen.